Ορθοπαιδικά προβλήματα & Δουλειές στο σπίτι: Ταξινόμηση και πρόληψη

Δουλειές στο σπίτι - οικιακές εργασίες

Οι δουλειές στο σπίτι είναι απαραίτητο μέρος της καθημερινής ζωής, αλλά μπορούν επίσης να επηρεάσουν το σώμα μας. Η εκτέλεση επαναλαμβανόμενων κινήσεων, η ανύψωση βαριών αντικειμένων και οι άβολες στάσεις μπορεί να προκαλέσουν ορθοπεδικά προβλήματα με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτό το άρθρο, θα ταξινομήσουμε τα ορθοπεδικά προβλήματα που προκαλούνται από τις δουλειές του σπιτιού κατά τύπο δραστηριότητας και θα δώσουμε συμβουλές για την πρόληψη. Οι δουλειές στο σπίτι είναι ουσιαστικό μέρος της διατήρησης ενός καθαρού και οργανωμένου σπιτιού, αλλά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ορθοπεδικά προβλήματα εάν δεν γίνουν σωστά. Ορισμένες δραστηριότητες, όπως το πλύσιμο, το καθάρισμα και το σκούπισμα, μπορεί να επιβαρύνουν τους μύες και τις αρθρώσεις σας, οδηγώντας σε πόνο και δυσφορία.

Δουλειές στο σπίτι: προβλήματα από το πλύσιμο

Το πλύσιμο ρούχων, πιάτων και άλλων αντικειμένων μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα ορθοπεδικά προβλήματα:

Πόνος στον ώμο: Το να κρεμάσετε ρούχα ή πιάτα μπορεί να καταπονήσει τους μύες των ώμων σας και να προκαλέσει πόνο με την πάροδο του χρόνου.

Πόνος στον αγκώνα: Η επανειλημμένη κάμψη και ίσιωμα του αγκώνα σας όταν πλένετε πιάτα ή ρούχα μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στον αγκώνα.

Πόνος στον καρπό: Το πιάσιμο και το στρίψιμο αντικειμένων, όπως το στύψιμο των ρούχων ή το τρίψιμο των πιάτων, μπορεί να προκαλέσει πόνο στον καρπό.

Δουλειές στο σπίτι - μπουγάδα
Δουλειές στο σπίτι - άπλωμα

Δουλειές στο σπίτι: προβλήματα από το καθάρισμα

Ο καθαρισμός του σπιτιού μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα ορθοπεδικά προβλήματα:

Πόνος στην πλάτη: Το σκύψιμο για σκούπισμα, σφουγγάρισμα ή σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να επιβαρύνει τους μύες της μέσης και να προκαλέσει πόνο.

Πόνος στο γόνατο: Το να γονατίζετε για να καθαρίσετε δάπεδα ή να τρίψετε επιφάνειες μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στο γόνατο με την πάροδο του χρόνου.

Πόνος στον αυχένα: Αν κοιτάξετε ψηλά για να καθαρίσετε ψηλές επιφάνειες ή προς τα κάτω για να καθαρίσετε χαμηλές επιφάνειες, μπορεί να καταπονηθούν οι μύες του λαιμού σας και να οδηγήσει σε πόνο.

Δουλειές στο σπίτι: προβλήματα από την ηλεκτρική σκούπα

Η χρήση της ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα ορθοπεδικά προβλήματα:

Πόνος στην πλάτη: Το σπρώξιμο και το τράβηγμα μιας βαρέως τύπου ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να επιβαρύνει τους μυς της πλάτης σας και να προκαλέσει πόνο.

Πόνος στον ώμο: Η επανειλημμένη ανύψωση και μετακίνηση της σκούπας μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στον ώμο με την πάροδο του χρόνου.

Πόνος στον καρπό: Το πιάσιμο και το σπρώξιμο της σκούπας μπορεί να προκαλέσει πόνο στον καρπό.

Δουλειές στο σπίτι - σίδερο
pexels shvets production 7513211

Πρόληψη προβλημάτων από τις δουλειές στο σπίτι

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε ορθοπεδικά προβλήματα κατά τις οικιακές εργασίες:

Χρησιμοποιήστε τη σωστή τεχνική ανύψωσης: Όταν σηκώνετε βαριά αντικείμενα, όπως ένα καλάθι ρούχων ή μια τσάντα, χρησιμοποιήστε τη σωστή τεχνική ανύψωσης για να αποφύγετε την καταπόνηση της πλάτης σας.

Κάντε διαλείμματα: Κάντε διαλείμματα όταν εκτελείτε επαναλαμβανόμενες κινήσεις για να αποφύγετε την κούραση και τον τραυματισμό των μυών.

Χρησιμοποιήστε υποστηρικτικό εξοπλισμό: Χρησιμοποιήστε βοηθητικό εξοπλισμό, όπως επιγονατίδες ή στήριγμα πλάτης, για να μειώσετε την πίεση στο σώμα σας.

Διατήρηση καλής στάσης: Διατηρήστε καλή στάση όταν εκτελείτε δουλειές του σπιτιού για να αποφύγετε την καταπόνηση της πλάτης, του λαιμού και των ώμων σας.

Διατάσεις πριν και μετά: Τεντώστε τους μυς σας πριν και μετά την εκτέλεση των οικιακών δουλειών για να τους ζεστάνετε και να αποφύγετε τραυματισμούς.

Συμπέρασμα

Οι δουλειές στο σπίτι είναι απαραίτητο μέρος της καθημερινής ζωής, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ορθοπεδικά προβλήματα εάν δεν γίνουν σωστά. Έχοντας επίγνωση των ορθοπεδικών προβλημάτων που προκαλούνται από το πλύσιμο, το καθάρισμα και το σκούπισμα και λαμβάνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις, οι τραυματισμοί στο σπίτι μπορούν να αποφευχθούν και εσείς να διατηρήσετε ένα υγιές σώμα.

FAQ – Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να αποφύγω τον πόνο στους ώμους όταν πλένω πιάτα ή ρούχα;

Μπορείτε να αποφύγετε τον πόνο στους ώμους χρησιμοποιώντας ένα σκαμπό για να φτάσετε σε ψηλές επιφάνειες και κάνοντας διαλείμματα για να τεντώσετε τους ώμους σας.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τον πόνο στην πλάτη κατά την χρήση της ηλεκτρικής σκούπας;

Μπορείτε να αποτρέψετε τον πόνο στην πλάτη χρησιμοποιώντας μια ελαφριά σκούπα και διατηρώντας καλή στάση όταν την πιέζετε και τη τραβάτε.

Πώς μπορώ να μειώσω τον πόνο στο γόνατο όταν καθαρίζω τα δάπεδα;

Μπορείτε να μειώσετε τον πόνο στο γόνατο χρησιμοποιώντας επιγονατίδες και κάνοντας μικρά διαλείμματα μεταξύ των εργασιών.

Τηλέφωνο

+30 210 3639885

Κινητό

+30 6936 828444

Βρείτε μας

Κλείστε ραντεβού σήμερα με τον κ. Παναγόπουλο, προκειμένου να λάβετε εξειδικευμένη φροντίδα για το πρόβλημά σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top