Υπέρηχος Μυοσκελετικού

Γεώργιος Παναγόπουλος MD | Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Τι είναι ο υπέρηχος μυοσκελετικού?

O υπέρηχος μυοσκελετικού είναι μια ελάχιστα επεμβατική απεικονιστική μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση των παθήσεων του ώμου, αγκώνα, καρπού και άλλων ανατομικών περιοχών. Είναι μία μέθοδος ασφαλής και ανώδυνη. Ο υπέρηχος χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα προκειμένου να δημιουργήσει εικόνες από το εσωτερικό του σώματος. Οι εικόνες παράγονται μέσω ενός ηχοβολέα που μεταδίδει ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας με τη βοήθεια ενός υδατο-διαλυτού gel. Τα κύματα που αντανακλούν προς τα πίσω αναλύονται και μετατρέπονται σε εικόνες. Ο υπέρηχος δεν παράγει ακτινοβολία, όπως οι ακτινογραφίες και οι αξονικές, και έτσι ο ασθενής δεν εκτίθεται σε κανένα κίνδυνο. Ο υπέρηχος ώμου έχει διαγνωστική και θεραπευτική αξία, αφού επιτρέπει την εύκολη εκτέλεση ενέσεων με μεγαλύτερη ακρίβεια, υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

Υπέρηχος μυοσκελετικού παραδείγματα απεικόνισης - υπέρηχος ώμου

Ποια είναι η διαγνωστική χρήση του υπέρηχου?

Ο υπέρηχος του μυοσκελετικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση των παρακάτω παθήσεων:

Ποιες είναι οι εφαρμογές του υπέρηχου?

Ο υπέρηχος έχει εφαρμογή και στη θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων, καθώς επιτρέπει την εκτέλεση ενέσεων με μεγαλύτερη ακρίβεια. Κάποιες από τις ενέσεις που πραγματοποιεί ο κ. Παναγόπουλος στο ιατρείο είναι οι εξής:

Υπέρηχος μυοσκελετικού 2
Υπέρηχος μυοσκελετικού 3

Ο υπέρηχος του μυοσκελετικού δεν χρειάζεται καμιά προετοιμασία. Συνιστάται να φοράτε άνετα ρούχα προκειμένου να γίνεται εύκολα η έκθεση της υπό εξέταση περιοχής. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που θα γίνει υπέρηχος ώμου, συνιστάται να διαλέξετε ρούχα που να επιτρέπουν εύκολα την πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι ο υπέρηχος;

Ο υπέρηχος χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα προκειμένου να δημιουργήσει εικόνες από το εσωτερικό του σώματος.

Έχει ακτινοβολία;

Ο υπέρηχος δεν παράγει ακτινοβολία, όπως οι ακτινογραφίες και οι αξονικές, και έτσι ο ασθενής δεν εκτίθεται σε κανένα κίνδυνο. 

Ποιες είναι οι διαγνωστικές χρήσεις;

– Ρήξεις/τενοντίτιδα ώμου
– Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
– Έξω/έσω επικονδυλίτιδα αγκώνα
– Ρήξη καταφυτικού τένοντα δικεφάλου
– Γάγγλιο καρπού
– Ρήξη τένοντα (επιγονατιδικού, τετρακεφάλου, αχιλλείου

Έχει θεραπευτική αξία;

Ο υπέρηχος έχει εφαρμογή και στη θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων, επιτρέποντας την εκτέλεση υπερηχογραφικά υποβοηθούμενων ενέσεων με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Τηλέφωνο

+30 210 3639885

Κινητό

+30 6936 828444

Βρείτε μας

Κλείστε ραντεβού σήμερα με τον κ. Παναγόπουλο, προκειμένου να λάβετε εξειδικευμένη φροντίδα για το πρόβλημά σας.

Scroll to Top