Υαλουρονικό Οξύ

Γεώργιος Παναγόπουλος MD | Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

To υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει στη φυσιολογική άρθρωση, όπου λειτουργεί σαν λιπαντικό και συμβάλλει στην απορρόφηση των κραδασμών. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του αρθρικού πόνου σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα. 

Υαλουρονικό οξύ διάγραμμα

Πως πραγματοποιείται η έγχυση υαλουρονικού οξέος;

Ο τρόπος έγχυσης εξαρτάται από το μοριακό βάρος του σκευάσματος. Αν λάβατε το σκεύασμα χαμηλού μοριακού βάρους, το θεραπευτικό σχήμα συνήθως περιλαμβάνει 3 ενέσεις σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβατε μία ένεση αυξημένης πυκνότητας άπαξ. Η ένεση μπορεί να χρειαστεί μέχρι 4 εβδομάδες για την εμφάνιση των πρώτων αποτελεσμάτων. Η ανακούφιση του πόνου μπορεί να διαρκέσει 6-12 μήνες. Απαιτείται ξεκούραση για τις πρώτες 48 ώρες μετά την έγχυση. Αποφύγετε την υπερβολική καταπόνηση της άρθρωσης ή το παρατεταμένο περπάτημα. Ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως πόνος, παροδικό πρήξιμο, ή αλλεργική αντίδραση είναι σπάνιες, αλλά όχι απίθανες. 

Hyaluronic acid injection

Ποια είναι τα οφέλη της έγχυσης υαλουρονικού οξέος;

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα οφέλη της έγχυσης υαλουρονικού οξέος είναι μεγαλύτερα σε νεότερους ασθενείς με πρώιμη οστεοαρθρίτιδα. Αν και οι περισσότερες μελέτες αφορούν στην αρθρίτιδα του γόνατος, φαίνεται ότι η έγχυση μπορεί να έχει οφέλη και για την αρθρίτιδα του ισχίου, της ποδοκνημικής, του ώμου και του αντίχειρα. Πιο πρόσφατα, εργασίες δείχνουν ότι ο συνδυασμός υαλουρονικού οξέος και PRP μπορεί να είναι ακόμα πιο επωφελής. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις θεραπευτικές σας επιλογές.

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζονται με το υαλουρονικό οξύ;

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του αρθρικού πόνου σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα, ιδίως στο γόνατο.

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Όχι, δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία, εφόσον χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και τοπικό αναισθητικό.

Πόσες ενέσεις θα χρειαστώ;

Αυτό εξαρτάται από το μοριακό βάρος του σκευάσματος που θα χρησιμοποιηθεί. Αν λάβατε το σκεύασμα χαμηλού μοριακού βάρους, το θεραπευτικό σχήμα συνήθως περιλαμβάνει 3 ενέσεις σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβατε μία ένεση αυξημένης πυκνότητας άπαξ.

Πόσο γρήγορα θα έχει αποτέλεσμα;

Η ένεση μπορεί να χρειαστεί μέχρι 4 εβδομάδες για την εμφάνιση των πρώτων αποτελεσμάτων. Η ανακούφιση του πόνου μπορεί να διαρκέσει 6-12 μήνες.

Τηλέφωνο

+30 210 3639885

Κινητό

+30 6936 828444

Βρείτε μας

Κλείστε ραντεβού σήμερα με τον κ. Παναγόπουλο, προκειμένου να λάβετε εξειδικευμένη φροντίδα για το πρόβλημά σας.

Scroll to Top